Путин: Кој ја чепне Србија, ќе си има работа со нас

АКЦИЈА
loading...

Претседателот на Русија порачал дека будно ја следи ситуавијата во Србија и Косово и дека може да сметаат на негова поддржка како и дека Србија му е најважна земја во Рвропа.

Путин во телефонски разговор со Вучиќ порачалл дека кој ќе ја нападне Србија, ќе биде исто како да ја нападнал и Русија.

Повод за ваквиот телефонски разговор беа неодамнешните случувања на Косово, откако беше уапсен Српски пратеник.

Претседателот на Русија изјави дека Србија е најважната земја на Балканот, па дури и во Европа! Путин остро го осуди нападот врз Марк Ѓуриќ и инвазијата на РОСУ во Косово. Го прашав за совет, имајќи предвид дека се согласивме дека ситуацијата е мирна “, рече Вучиќ, и нагласи дека е незадоволен од реакциите на западните земји.

loading...