Лек од нашите баби против артритис, болки во грбот и нозете: Магичен спој на три состојки

АКЦИЈА
loading...

АРТРИТИСОТ ги мачи луѓето со векови. Египетските мумии даваат доказ дека оваа болест постоела уште пред многу векови. Од неа очигледно боледувал и истражувачот Кристофер Колумбо. И денес милиони луѓе се погодени од неа. Каква е оваа осакатувачка болест?

Зборот „артритис“ доаѓа од грчки зборови што значат „воспалени зглобови“ и е поврзан со преку 100 ревматски болести и заболувања.* Овие болести можат да ги погодат не само зглобовите туку и мускулите, коските, тетивите и лигаментите што ги држат. Некои облици на артритис можат да ја оштетат кожата, внатрешните органи, па дури и очите. Да се сосредоточиме на две болести што најчесто се поврзуваат со артритисот — ревматоидниот артритис (РА) и остеоартритисот (ОА).

Како да се ублажи болката?

Оние кои го пробале велат дека ги ублажува сите болки поврзани со зглобовите, коските и мускулите…

Кога модерната медицина не помага најдобро е да се завртите кон старите природни лекови.

Ако ја прашате вашата баба што користела за лекување на болки во зглобовите, она најверојатно ќе ви каже дека имала магична комбинација како што е овој народен лек кој ги регенерира коските.

Доколку ве болат нозете, грбот или имате некоја стара повреда, само помешајте ги овие три состојки и ќе направите природен лек за отстранување на болките, кој всушност помага во лекувањето на артритис, остеоартритис и сите болки поврзани со зглобовите, коските и мускулите.

Состојки: 300 мл алкохол (70%), 100 мл повидон јод и 10 таблети аспирин (300 мг).

Подготовка: Помешајте го алкохолот со повидон јодот и додадете ги сомелените таблети аспирин. Соединете ја смесата и оставете ја да стои 21 ден на темно место. Потоа можете да ја користите како лек во вид на облоги или со втривање и лесна масажа на болното место.

loading...