(ВИДЕО) Најзначајните изјави на Борис Трајковски со кои ги освои срцата на македонскиот народ

АКЦИЈА
loading...

„Македонски Бранители“ ги прикажуваат трите најмаркантни соопштенија на Борис Трајковски кои долго ќе се запамтат во поновата историја на македонскиот народ.

Да не заборавиме, потсетуваат од каналот, дека токму тој пред неговата смрт се спротивстави на потпишувањето на новиот Закон за територијални измени со кој Кичево, Струга, Чаир и Чашка го загубија македонскиот карактер.

Во зимата 2004, неколку месеци после смртта на Борис Трајковски се потпишува Законот за територијална организација, а САД потоа ја признава Македонија под нејзиното уставно име.

loading...