Објавени снимките од несреќата на Uber – Оценете сами

АКЦИЈА
loading...

Полицијата во Темпе, Аризона, ги објави снимките од самовозечкиот автомобил на Uber кој возејќи во автономен режим прегази 49-годишна жена која туркајќи го велосипедот преминуваше улица на недозволено место.

Од нив јасно се гледа дека и да не беше возилото автономно несреќата ќе беше неизбежна.

Возачот наместо да го гледа патот, гледа во својот мобилен телефон.

Како и да е, автомобилот на Uber со сета своја опрема не ја регистрираше жената што загина.

Најверојатно жената ќе биде прогласена за виновна од страна на истражните органи.

Видео…

Оценете сами …

loading...