Карабаш, шарпланинецот што усмрти два волка за да си го спаси трлото (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Шарпланинецот е синоним за убавина, лојалност и борбеност.

На купот докази меѓу народецов и пошироко, најдовме и едно извонредно старо видео од „уште еден обичен ден на работа“, овојпат на шарпланинецот по име Карабаш. А се знае што му е „работниот опис“, т.е. како е природно програмиран – да чува овци, па и да касапи волци ако треба.

Предноста на шарпланинецот во однос на другите кучиња во тој поглед, е што Карабаш ја има и храброст, и силата за такво нешто.

loading...