За сите љубители на чоколадата, 5 добри причини да јадете чоколада

АКЦИЈА
loading...

Дали се чувствувате виновни кога јадете чеколада? Не треба да е така!

Таа во минатото се сметала за храна на боговите, и навистина е докажано дека е здрава за јадење.

Сепак, тоа се однесува само на темната чоколада.

5 добри причини поради кои секојдневно треба да јадете темна чоколада:

1.Здраво срце – го штити кардиоваскуларниот систем. Неколку коцки дневно од темно чоколадо, ќе го намали крвниот притисок, а и ќе го подобри работењето на срцето.

2.Антидепресив – чоколадата во себе содржи својства кои делуваат против депресијата.

3.Полна со антиоксиданси – тие го штитат организмот од стареење и од многу други болести, како што е ракот.

4.Го регулира шеќерот – без оглед на својот сладок вкус, темната чоколада има низок гликемиски индекс.

5.Важни минерали – чоколадата е богата со витамини и минерали, како бакар, магнезиум, калиум, железо…

loading...