Како против лошиот здив?

АКЦИЈА
loading...

Лошиот здив е еден од најнепријатните проблеми. Ужасно е кога зборуваш со некого да му го гледаш искривениот лик при чувството на лошиот твој здив. Спротивното сценарио исто така не е најпосакувано. Никој не сака да биде загрозен со смрдеа.

Најужасно е кога партнерот има лош здив , а не можеш да избегаш од бакнежите.
Добрата вест е дека лошиот здив може да се прилагоди и тоа не само со мастика за џвакање. За различни видови лош здив има причинители. Некои се кријат во усната шуплина, други надолу во дигестивниот тракт. Еве како да ги третирате.

Гингивитис
Гингивитис претставува воспалителна болест на непцата. Кај него патолошките бактерии предизвикуваат лош мирис од устата. Непцата се воспалуваат, стануваат потечени и црвени. Кај тешките форми може да се формира и гној.

Гингивитисот се лекува успешно со раствор од жалфија, кој е врел барем 15 минути на силен шпорет, за да се насити со корисни материи. Важно е пред да ја исплакнете устата со растворот да сте го исчистиле темелно со забен конец.07a262158bfc7f951419fa382dbb5b0b

Синузитис
Синузитис е воспаление на синусите, што може да е остро, но најчесто преминува во хронична состојба. Синузитисот предизвикува лош здив најмногу поради слузот од синусите кон усната шуплина.

Најдобар начин да се спротиставите на синузитис по природен пат е да правите редовни промивања со физиолошки раствор. Растворот од вода и куркума исто така е многу ефикасен. Куркумата има природно дренажно својство, а истовремено со тоа ја потхранува слузницата на дишните патишта и ги убива бактериите.2058004e0ababb67aa0f1f54f51f6fbe

Варење
Ако имате тешко варење, веројатно тоа се одразува и на здивот. Затоа е препорачливо да се обидете со неколкоседмичен курс на прием на пробиотици. Пробиотиците и пребиотиците ја подобруваат цревната флора и го прават варењето не само полесно, но и поквалитетно.

Кога хранливите материи се разградуваат правилно во дигестивниот систем, здивот ќе биде во ред и нема да има потреба повеќе да џвакате ментол листови или гуми за џвакање.

loading...