Избори во Русија: Победникот веќе е познат

АКЦИЈА
loading...

Актуелниот руски претседател Владимир Путин обезбеди убедлива победа на руските претседателски избори, според делумните резултати што ги објави изборната комисија.

Според излезната анкета на руската држава, тој добил 73,9 отсто од гласовите, лесно победувајќи го својот најблизок конкурент.

Резултатот – кој беше масовно очекуван – е значително подобрување од неговата победа во 2012 година.

Но некои набљудувачи на изборите предупредија за голем број случаи на полнење гласачки кутии и други неправилности.

loading...