ЕДИ РАМА СО ЗАКАНА ДО ИВАНОВ

АКЦИЈА
loading...

Албанскиот премиер, Еди Рама, реагираше на изјавите на македонскиот претседател Ѓорге Иванов, дека нема да го потпише Законот за јазици.

Порталот пишува дека премиерот на Албанија, Еди Рама го потсетува Иванов дека албанскиот јазик не е јазикот на непријателот, туку на Албанците кои се државотворни во Македонија.

-Г-дин Иванов, албанскиот јазик не е на непријателот туку на еден државотворен народ во Македонија. Без Албанците нема Македонија почитуван претседател, завршува Рама.

loading...