Тетово: На денешен ден пред 17 години го изгубивме домот, денес државата

АКЦИЈА
loading...

Законот за двојазичност во Македонија со кој целосно се подрива унитарниот карактер на државата беше изгласан на 14 март, што случајно или не е датум кога почна конфликтот во 2001 година.

Конфликтот тогаш почна со нападите на УЧК предводено од Али Ахмети во Тетово, град кој даде многу жртви и раселени лица во овој конфликт.

Тетовци, на социјалните мрежи се присетуваат како на овој црн датум ги изгубиле домовите.

Од твитерот на ЛИКЕРКА

Исто како на 14 март 2001 година, денес Македонија повторно плаче од своите синови. Се дел од забелешките на граѓаните кои се присетуваат на овие трагични моменти.

loading...