Моментот кога Али Ахмети врескаше Бадинтер, Бадинтер додека се гласаше законот (Видео)

АКЦИЈА
loading...

Со 64 гласа „за”, без против и воздржани Собранието го изгласа Законот за јазиците.

Тетова сот објави снимка направена со телефон од делот каде што седат пратениците на ДУИ, на која се гледа и се слуша како гласа албанскиот блок. Ахмети му сугерира на Талат Џафери да го искористи Бадинтеровиот модел за да го прогласи законот за донесен.

Ali Ahmeti e votoi shqipen, gjuha shqipe u bë zyrtare

Ali Ahmeti e votoi shqipen, gjuha shqipe u bë zyrtare

Публикувахте от Tetova Sot в 14 март 2018 г.

loading...