ОСМАНИ ПРИЗНАВА: Освен за името, се преговара и за идентитетот (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Вицепремиерот за евроинтеграции, Бујар Османи, во интервју за позициите во преговарачкиот процес за решавање на спорот за името, посочи дека освен за името, се преговата и за идентитетот.

“Не станува збор само за разговори за прашањето на името на државата, станува збор за пакет од седум точки за кои се преговара, вклучувајќи ги прашањата за идентитетот, за опсегот на употреба на името…“

 

loading...