Изјавата на Киро Глигоров, дека сме Словени и немаме никаква врска со Античка Македонија (ВИДЕО)

АКЦИЈА
loading...

Во време кога се уште, во 21-от век, се водат битки за и против македонскиот идентитет вредно е да видиме изјава на некогашниот претседател на Македонија, Киро Глигоров, дадена на 6 март 1992 година во која тој објаснува кои сме и што сме. Три години потоа Македонија ќе го смени своето национално знаме со новосоздадено според дизајн на Мирослав Грчев, како и името на државата Македонија со рефернцата ФИРОМ.

Грција оваа изјава многу често ја употребуваше за потреби на своите ставови кон барањето за промена на македонското уставно државно име, додека кај нас ова изјава речиси никој јавно не ја објавува веќе 25 години. Да ја видиме и чуеме.

loading...