Шилегов набавува пушки за да се убиваат уличните кучиња ?!

АКЦИЈА
loading...

По вчерашната информација дека Град Скопје и градоначалникот Петре Шилегов ќе набавуваат пушки за ловење на кучиња, граѓаните не го кријат својот револт.

Тие на социјалните мрежи, јавно го искажуваат својот став по информациите кои медиумите ги пренесоа преку соопштение од Здружение за заштита на животните.

„Набавка на пнеуматски пушки и се бара дозвола од економските оператори кои ќе достават понуда да имаат дозвола за поседување оружје од Д категорија.
Дали ваквиот вид на заловување бил и претходно воведен во пракса? Дали градските шинтери се обучени и евалуирани воопшто за користење на ваков вид пушки?
И која е гаранцијата дека овој вид на оружје нема дополнително да се злоупотреби со оглед на досегашното искуство на мистериозно исчезнување на кутрињата заловени од страна на Вардариште? Која ветеринарна амбуланта веќе поседува ваков вид оружје“, реагираа вчера од Здружението за заштита на животни „Кане Корзо“.

loading...