ПРОВЕРЕНО: Лесна и ефекасна 30-минутна масажа за отстранување на вашиот целулит

АКЦИЈА
loading...

Секоја жена сака да биде совршена. И секоја жена треба да знае како да направи антицелулитна масажа. Се разбира, ако тоа се прави правилно и редовно, резултатите ќе бидат одлични.

Ние ги откривме тајните за убава здрава кожа и ги споделуваме со вас.

Како да правилно да ја направите масажаа

Ќе ви треба:

1. Четка со природни влакна

2. Пилинг со големи гранули

3. Масло за тело

4. Силиконска чаша

Запомнете да бидете внимателни. Масажата не треба да остави модринки. Избегнете ги областите како што се задниот дел од колената и внатрешната површина на бутот.

Варијанта 1

Чекор 1. Нанесете пилинг на сувата кожа движејќи од стапалата нагоре.

Чекор 2. Употребете го врвот на палецот и прстите за да ја измасирате кожата (речиси како да ја тегнете) 10 минути.

Чекор 3. Сега нанесете го маслото и силиконската чаша (обидете се да го направите тоа безболно за да не оставите модринки). Поместете ја чашата во кружни движења од стапалата нагоре.

Чекор 4. По масажата со чашата, повторете го чекор 2.

Повторувајте ја оваа постапка 3 пати неделно по 10 минути на секоја зона.

Варијанта 2

Оваа варијанта може да се нарече експресна масажа, но сепак е ефикасна. Како и обично, главната работа е редовноста.

Чекор 1. Пред да се истуширате, измасирајте ја кожата со сува четка. Сите потези треба да бидат интензивни. Движете ја четката во насока на стрелките на часовникот од нозете нагоре.

Чекор 2. По туширањето, нанесете малку масло и намачкајте ги проблематичните области.

Ако редовно ги практикувате овие видови на масажи, ќе добиете прекрасно тело. Покрај тоа, ако водите здрав начин на живот, наскоро ќе забележите значајни промени.

loading...