Еве колку ќе изнесува државната пензија за сите, и како ќе функционира!

АКЦИЈА
loading...

Државна пензија за сите граѓани на Македонија – погледнете колку ќе изнесува и како ќе функционира.

Државна пензија е предвидена за сите жени кои ќе наполнат 62 години и сите мажи кои ќе наполнат 64 години, а не ги остваруваат условите за добивање на старосна пензија.

Правото на државна пензија ќе го имаат граѓаните кои во последните 20 години живееле во Република Македонија.

Државната социјална пензија на почетокот ќе биде во висина од 40% од просечната старосна пензија.

Граѓаните над 65 години независно дали ги исполниле условите за пензија или не учествувале во градењето на нашето општество и секој од нив заслужува да имаат достоинствена старост.

loading...