Еве како изгледаше „падот” на Александар Македонски (Фото)

АКЦИЈА
loading...

Откако владата одлучи дека би било ”сјајна” идеја да се преименува автопатот во „Пријателство”, јавните служби започнаа со нивната работа, односно со отстранувањето на таблите каде што пишува „Александар Македонски”. 

Информациите откриваат дека деветнаесет сообраќајни табли со сегашното име на автопатот „Александар Македонски” ќе бидат заменети со табли на кои ќе стои новото име, „Пријателство”, откако со објавувањето во ЈП „Службен весник” стапи во сила одлуката на владата за преименување на автопатот на Коридорот 10, а воедно и на аеродромот во Скопје.

Во продолжение ви препорачуваме да погледнете фотографии на кои можете да видите како изгледаше „падот” на големиот „Александар Македонски”. 

loading...