Пробив во науката. Како да излечите депресија?

АКЦИЈА
loading...

Депресијата е комплексна ментална болест која е многу повеќе од краткотрајна тага. Беспомошност, потиштеност, безволност, самокритичност, безиницијативност, повлеченост, чувства на безнадежност, тага и вина, намалена концентрација, губење на чувството за задоволство и интерес, социјална изолираност, ниска енергија, промена во апетитот и телесната тежина… симптомите на депресијата и нивниот интензитет варираат од лице до лице.

Двајца научници од американскиот универзитет во Њујорк, заедно со еден психолог од Универзитетот во Ливерпул утврдиле дека депресијата е излечлива ментална болест, а решението за истата се наоѓало не во различни лекови и апчиња, туку во практикувањето на орален и вагинален секс без кондом.

Ова практикување може да ги заштити жените од депресија и други ментални нарушувања, а тие додаваат дека супстанците кои се кријат во семената течност се корисни за менталната состојба на дамите. Оние кои од нив примаат сперма во организмот, складираат резерви во големи количини и тоа окситоцин и серотонин, два природни хормони за среќно расположение.

Тоа што можеме да го заклучиме од ова е дека со цел да бидеме среќни, треба почесто да се „осреќуваме” самите себеси а исто и партнерот.

Покрај тоа, оваа научна студија покажува дека треба да се конзумира повеќе чоколадо, бидејќи тоа помага со лачењето на серотонин во телото.

Но сепак вреди да се напомене дека со цел да се избегнат секакви полови болести, треба да се користат перзервативи, па затоа не предложуваме горенаменетите совети да ги практикувате секој ден.

loading...