Домашен лек за намалување на висок притисок

АКЦИЈА
loading...

Високиот крвен притисок е многу честа здравствена состојба која треба да се смета за сериозна прикриена закана за здравјето. Уште се нарекува и тивок убиец, затоа што не предизвикува забележливи симптоми или предупредувачки знаци сè додека не се развијат компликации. Покачениот крвен притисок, кој се означува со терминот хипертензија, го зголемува ризикот од кардиоваскуларни заболувања, мозочен удар, па дури и проблеми со бубрезите.

Хипертензијата се карактеризира со систолен крвен притисок (високата вредност) над 140mmHg и дијастолен крвен притисок (ниската вредност) над 90mmHg. Според податоци на Светската здравствена организација, на глобално ниво една милијарда луѓе имаат висок крвен притисок и ситуацијата само се влошува. Се проценува дека до 2025 година 1,5 милијарди возрасни лица ќе живеат со хипертензија.

Се пие наутро, пред јадење или пред што било да се напиете, во текот на две недели и вашиот крвен притисок и лош холестерол значително ќе се намалат. Во текот на денот не смее да се зема повеќе од 3 пати.

Состојки:

-1 лажица јаболков оцет

-1 лажица лимoнов сок

-1 чешне лук, изрендан

-1 парче свеж ѓумбир, изрендан

-1 лажичка мед

Подготовка:

Сите состојки се мешаат заедно, се чуваат во фридижер во рок од 5 дена. Овие состојки се доволни за една доза.

loading...