Приказна која секој родител мора да ја прочита

АКЦИЈА
loading...

Млад брачен пар влегува во продавница. Мажот и жената долго време ги меркаат шарените играчки кои биле наредени на полицата. Тука имало кукла која се смее и која плаче, електрична гитара, минијатурни кујни во кои може да се печат и торти.

Не можат да се одлучат. Им пришла млада и отмена продавачка.

„Видете”, објaснува жената, „ние имаме мало девојче”, но и двајцата сме отсутни по цел ден, а често и навечер”.

„Станува збор за девојче кое ретко се смее”, продолжил човекот.

– Сакаме да и купиме нешто што ќе ја усреќи”, повторила жената, „ И кога ќе не нема нас…Нешто што ќе ја развесели кога ќе биде сама”.

„Жал мие”, љубезно се насмевнала продавачката„ Ние не продаваме родители”.

Извор: Вечер

loading...