ДОЈДЕ ЖИВОТ! Погледнете што се случува на автопатот во Битола (ФОТО)

АКЦИЈА
loading...

Македонија е во вистински хаос: Погледнете што се случува на автопатот во Битола…

Денес и вчера масовно се уриваат еднојазичните патоказни табли на патните правци низ Македонија.

Уште вчера први настрадаа патоказните табли на патниот правец Прилеп-Битола-Охрид.

На фотографиите се гледа како багер отстранува табли на овој патен правец, дали причината за уривањето е новиот закон за јазици со кој се предвидува патоказните табли да бидат двојазични, засега е непознато.

Фотографиите се направени пред влезот за Битола, а од нив се гледа дека таблата која багерот ја товара во камион не е оштетена или уништувана, како и тоа дека одлично се познаваат напишаните патни правци.

Погледнете ги фотографиите во продолжение и дознајте за што всушност се работи:

loading...