Едноставни трикови за ослободување од сите болки во телото

АКЦИЈА
loading...

Ова е еден интересен и едноставен метод за усогласување на вашето тело. Дознајте како да ги излекувате сите болки во вашето тело само со помош на прстите.

Ако сакате да делувате на секој орган поединечно, само притискајте го прстот во времетраење од 3-5 минути, па веднаш ќе ја почуствувате разликата.

Палец

Органи: стомак и слезина

Емоции: депресија и анксиозност

Физички симптоми: болка во стомакот и главоболка

Показалец

Органи: бубрези и уринарни патишта

Емоции: разочарување и страв

Физички симптоми: забоболка, болки во мускулите и грбот

Среден прст

Органи: црни дроб и жолчка

Емоции: неодлучност и бес

Физички емоции: мигрена, проблеми со циркулацијата на крвта и менструални болки

Домал прст

Органи: дебело црево и дојка

Емоции: тага и негативност

Физички симптоми: астма и респираторни проблеми

Мал прст

Органи: срце и слушен апарат

Емоции: анксиозност и недостаток на самопочит

Физички симптоми: болка во коските, желудникот, грло и срце

loading...