Објавени победниците за комична фотографија на дивиот свет

АКЦИЈА
loading...

Објавени се победниците на 2017 Comedy Wildlife Photography Awards, годишниот натпревар кој го покажува комичниот сегмент на природниот свет.

Финалниот победник Тибор Керц, беше награден за серија од четири фотографии на кои е прикажан був кој губи рамнотежа и паѓа од гранка. Тој освои сафари во Кенија како негова награда, и рачно изработен трофеј од хендикепирани мажи и жени во Танзанија.

На натпреварот учествуваа повеќе од 3500 фотографии од 86 земји.

Во продолжение погледнете неколку фотографии, а за остатокот кликнете тука.

Hungarian photographer Tibor Kercz won the overall prize with a series of owl images. Tibor Kercz/CWPA

 

John Threlfall snagged the “In The Air” category with this picture of ducks. John Threlfall/CWPA

 

Bence Mate was highly commended for capturing these bears in the act. Bence Mate/CWPA

 

Carl Henry captured this great image of three penguins seemingly on their way to church. Carl Henry/CWPA

 

Daisy Gilardini captured these polar bears in an awkward embrace. Daisy Gilardini/CWPA

 

Katy Laveck-Foster captured this shot of two monkeys monkeying about. Katy Laveck-Foster/CWPA

 

The post Објавени победниците за комична фотографија на дивиот свет 2017 appeared first on ЕНаука.

Source link

loading...